Οι Given Free Rein αποτελούν ουσιαστικά το μουσικό όραμα του Ανδρέα Κουρέτα ο οποίος ξεκίνησε να δημιουργεί το “In-Ear Trip” το 2013 το οποίο μετά από πολλές προσπάθειες και μουσικές περιπλανήσεις ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2016. Χρειάστηκε λίγος χρόνος παραπάνω άλλα όταν επιθυμείς να πραγματοποιήσεις κάτι αυθεντικό είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγεις τις βιαστικές κινήσεις.

Ο Ανδρέας ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής, εξ ολοκλήρου τους στίχους, τα φωνητικά, τις κιθάρες, τα πλήκτρα και το πιάνο. Μαζί του τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Μπόκος (Stone Cold Dead) ο οποίος ανέλαβε το μπάσο και φυσικά την παραγωγή στα Grind House Studios. Τη σύνθεση ήρθε να ολοκληρώσει ο Ντίνος Ρούλος, ντράμερ των Nightstalker, τελευταίο λιθαράκι ώστε το όραμα του Ανδρέα Κουρέτα να αποκτήσει σάρκα και οστά.

Το βασικό προτέρημα του “In-Ear Trip” είναι και αυτό που δικαιολογεί απόλυτα το χρόνικο διάστημα που χρειάστηκε για να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο των Given Free Rein. Ο δίσκος διακατέχεται από έναν πλούσιο ήχο γεμάτο από ετερόκλητα στοιχεία. Έτσι o punk ρυθμος του εναρκτήριου “Magnetic Fields” συνδυάζεται με dark-wave φωνητικά, το ομώνυμο “In-Ear Trip” φλερτάρει με τη σκοτεινή electronica ενώ το “The Lost Ghost” που ξεκινά με έναν ξέφρενο ρυθμό αλλάζει σε μια θεατρική και ατμοσφαιρική σύνθεση πριν επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Η ίδια πολυμορφία συνεχίζεται σε ολόκληρο τον δίσκο. Οι Tool διαδέχονται το post-rock ενώ στο πανέμορφο instrumental “Athens Spirit” τα πλήκτρα συνδυάζονται άψογα με ένα breakbit ρυθμό θυμίζοντας έστω και για λίγο τον αγαπημένο μου Venetian Snares.

Ο Γιώργος Μπόκος πραγματοποίησε άριστα τη δύσκολη δουλειά αυτού του ποικιλόμορφου project ενώ ο Ντίνος Ρούλος προσθέτει πόντους στο ρυθμικό κομμάτι. Ο Ανδρέας Κουρέτας από την άλλη αποδεικνύει ότι έχει ακούσει και έχει ασχοληθεί στη ζωή του με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής τα οποία κατάφερε να ενσωματώσει με προσεκτικά βήματα στους Given Free Rein.

Συμπερασματικά έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο το οποίο απαιτεί πολλά ακούσματα από τον ακροατή ώστε να κατανοήσει πλήρως τον μουσικό πλούτο των συνθέσεων. Παράλληλα δημιουργεί εύλογες απορίες για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των Given Free Rein.

Read more @ rocking.gr