Οι Given Free Rein είναι ένα Hard Rock, Post-Punk συγκρότημα από την Αθήνα
Πώς και ποτέ δημιουργήθηκε το συγκρότημα και πού είναι η έδρα του?
Η αρχή για τους GIVEN FREE REIN έγινε το 2014 όταν ξεκίνησα την επεξεργασία του υλικού, που είχα, με παραγωγό τον Γιώργο Μπόκο (STONE COLD DEAD, GEORGEKOLLIASMELECHESH) Διαδικασία η οποία οδήγησε στο να βγει ο δίσκος “INEAR TRIP”. Στην ουσία όλα ξεκίνησαν από το κεφάλι μου και από αυτά που ήθελα να εκφράσω και επειδή δεν έπαιζα με κάποιον εκείνον τον καιρό, αναγκάστηκα στην αρχή να ηχογραφήσω τα κομμάτια μόνος μου στο σπίτι. Στη συνέχεια ήμουν τυχερός που ο Γιώργος Μπόκος ανέλαβε το στήσιμο και το χτίσιμο αυτού του δίσκου και μπόρεσα να εκφράσω στο έπακρο τις ιδέες και το όραμα που είχα. Ο Ντίνος Ρούλος (NIGHTSTALKER) μου έκανε την τιμή να ηχογραφήσει τα τύμπανα και να μπει στην μπάντα και είμαι πολύ τυχερός και για αυτό. Η έδρα του συγκροτήματος είναι στην Αθήνα.
Από πού εμπνευστήκατε για την δημιουργία του συγκροτήματος?
Η έμπνευση για την δημιουργία του συγκροτήματος ήταν η επιθυμία να πραγματοποιήσω το ταξίδι που ήθελα να κάνω, να περιπλανηθώ στον βαθύτερο εαυτόν μου και μαζί με μένα και οι ακροατές. Ο δίσκος “INEAR TRIP” είναι αυτά που λέει ο καθένας στον εαυτό του σε ανύποπτο χρόνο, η εσωτερική φωνή που ακούγεται παράλληλα με την μουσική, τα υποσυνείδητα όνειρά μας. Όσοι αισθάνονται κάτι από τα παραπάνω, νομίζω ότι θα βρουν την μουσική μας ενδιαφέρουσα.
Ποιο είναι το Line up του συγκροτήματος?
Ανδρέας Κουρέτας – κιθάρες, φωνή, πιάνο, πλήκτρα
Ντίνος Ρούλος – τύμπανα
Ορέστης Λαζαρίδης – μπάσο
Ποια είναι η δισκογραφική σας δουλειά μέχρι σήμερα?
Το ντεμπούτο άλμπουμ μας “INEAR TRIP”, κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 23 Μαίου 2016 στο ITunes, SpotifyBandcamp και Soundcloud.
Διεθνής καριέρα?
Όσον αφορά στο εξωτερικό, αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι reviews για τον δίσκο μας και συνεντεύξεις σε κάποια περιοδικά της Βρετανίας και της Αμερικής (MoshvilleTimes, Progstravaganza, Rocking Charts, Progarchy και ProgSphere)
Ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση, ετοιμάζετε καινούργιο άλμπουμ, συναυλίες ?
Το επόμενο βήμα θα είναι το πρώτο μας live για το οποίο ετοιμαζόμαστε και το οποίο θα πραγματοποιηθεί γύρω στην άνοιξη.
Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Placebo, Muse, Radiohead, Smashing Pumpkins, Alice In Chains,Pink Floyd, Jean MichelJarre είναι κάποιοι από τους μουσικούς που με έχουν επηρεάσει
Πώς θα περιγράφατε την μουσική σας;
Είναι δύσκολο για τον δημιουργό να περιγράψει την μουσική του αλλά θα έλεγα ότι το μουσικό είδος (genre) είναι Hard Rock, Post Punk με progressive, classic rock και postεπιρροές. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, θα έλεγα ότι είναι σκοτεινή, μελωδική και εσωτερική και διεγείρει βαθιά συναισθήματα.
Τι σημαίνουν για εσάς οι Given Free Rein;
Είναι η επιθυμία μας να παίξουμε την μουσική που γουστάρουμε χωρίς κανέναν περιορισμό και να εκφράσουμε μια πρωτότυπη μουσική ατμόσφαιρα που οι fans θα μπορούν να βιώσουν όταν ακούνε τους δίσκους μας ή όταν μας βλέπουν στα live.
Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας  και από τι εμπνέεστε;
Οι στίχοι των τραγουδιών, γραμμένοι στο 2ο ενικό πρόσωπο πολλές φορές, είναι η εσωτερική φωνή, που ανέφερα και παραπάνω, την οποία ακούμε όλοι όταν είμαστε συγκεντρωμένοι ή όταν η μουσική ερεθίσει την φαντασία και το υποσυνείδητό μας. Είναι δηλαδή αυτά που λέει ο κάθε άνθρωπος στον εαυτό του. Και συγκεκριμένα ο άνθρωπος της πόλης. Η έμπνευση μου έρχεται από την βαθιά συγκέντρωση και από την προσπάθεια να πιάσω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί η πόλη, τα κτήρια και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτά. Οι ήχοι της κιθάρας και των πλήκτρων, ως αυθύπαρκτες ηχητικές οντότητες, καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τους στίχους.
Πώς βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Νιώθω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μουσικοί που συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες με μένα και που προσπαθούν να τα καταφέρουν και να διακριθούν. Αλλά πέρα από αυτό, βλέπουμε την τελευταία δεκαετία αρκετές ελληνικές μπάντες με πολύ καλό και ιδιαίτερο ήχο να κάνουν σημαντική καριέρα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αυτό δείχνει μια άνθιση του ηλεκτρικού και σκληρού ήχου.
Κάτι για το τέλος και για τους fans σας?
Μακάρι η μουσική μας να αγγίξει την ψυχή τους όπως άγγιξε την δική μου ψυχή η μουσική των μουσικών που θαυμάζω..
Υποστηρίξτε τους GIVEN FREE REIN!