Τον Απρίλη του 2013 στα Εξάρχεια ο Ανδρέας Κουρέτας ξεκίνησε το “In-Ear Trip”. Μετά από έναν χρόνο συνθετικής περιπλάνησης σε hard-rock, post-punk, dark electro kai post δρόμους και έχοντας το όραμα για το τι ήθελε να κάνει καθαρό στο μυαλό του, συνεργάστηκε για 2 χρόνια με τον παραγωγό Γιώργο Μπόκο (Stone Cold Dead, George Kollias, Melechesh) και η συνεργασία αυτή οδήγησε στο “In-Ear Trip”, ένα σκοτεινό μελωδικό άλμπουμ που αποτελείται από 10 κομμάτια. Ο ντράμερ Ντίνος Ρούλος (Nightstalker) με το χαρακτηριστικό του παίξιμο γκρούβαρε τα κομμάτια και το ηχητικό αποτέλεσμα έγινε σούπερ ρυθμικό και δυναμικό.

Η Αθήνα και τα Εξάρχεια ως ένα αστικό τοπίο με τους δρόμους, τα κτήρια και τους ανθρώπους που ζούνε εκεί, έχουν διαμορφώσει την αισθητική ατμόσφαιρα του δίσκου ενώ ένα vibe από την μουσική ατμόσφαιρα των 80’s είναι διάχυτo σε πολλά από τα κομμάτια. Το In-Ear Trip είναι το ταξίδι του μυαλού μέσα στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης προς το φως του αύριο. Η εσωτερική φωνή που κάποιος ακούει μόνο όταν η μουσική πυροδοτήσει την φαντασία και την ψυχή του. ‘Οταν τα ακουστικά μπουν στα αυτιά του και μετά στο μυαλό του και τον πάρουν μακριά.

Οι εντυπώσεις μας

Το In-Ear Trip με το οποίο το project του Ανδρέα Κουρέτα “Given Free Rein” κάνει ποδαρικό στο μουσικό στερέωμα, είναι ένα άλμπουμ που χρίζει προσεκτικής ακρόασης για να αφουγκραστεί κανείς το εύρος των ήχων και των μουσικών επιρροών που το χαρακτηρίζουν. Από τη hard rock βάση του μέχρι τα μελωδικά επιχρίσματα και από τη σκοτεινή ατμόσφαιρα μέχρι τις progressive πινελιές και τα “ξεσπάσματα-εκεί-που-πρέπει”, αποτελεί μια κυκλοφορία που οπωσδήποτε δεν περνά απαρατήρητη.

Read more @ evart.gr