GIVEN FREE REIN w/ MIND DEPARTURE live 18/04/18 @ 21:00

In-Ear Trip – Live Presentation

18/04/18 @ 21:00 — 6€

six d.o.g.s. live stage

opening act: Mind Departure

 six d.o.g.s.

6-8 Avramiotou Str., Monastiraki, Athens, Greece
+30 21 0321 0510

Ο Andrew Kouretas και η μπάντα του GIVEN FREE REIN ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s για να παρουσιάσουν το άλμπουμ τους “IN-EAR TRIP” με την μορφή ενός μουσικού έργου αυτήν την φορά χωρίς διακοπή, με την παρεμβολή ηχητικών ατμόσφαιρων και τριών διασκευών.

Το “IN-EAR TRIP” είναι ένα hard-rock, post-punk, dark-elecro ταξίδι του μυαλού στα σκοτεινά μονοπάτια και κτήρια της πόλης. Η Αθήνα και τα Εξάρχεια ως αστικό τοπίο με τους δρόμους, τα κτήρια και τους ανθρώπους που ζούνε εκεί, έχουν διαμορφώσει την αισθητική ατμόσφαιρα του δίσκου ενώ vibes από την μουσική ατμόσφαιρα των 80’s είναι διάχυτα σε πολλά από τα κομμάτια.

Ο δίσκος, που έλαβε πολύ θετικές κριτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικο, προήλθε από την συνεργασία με τον παραγωγό Γιώργο Μπόκο στα Grindhouse Studios Athens.

“Listening to In-Ear Trip, a debut album by Greek band GIVEN FREE REIN , ultimately brings a thought to one’s mind that this trio is one of the most promising bands in the post-punk / alternative rock today. The Athens-based band has a knack for soaring,glowing mixture of genres thanks to passionate musicianship, punk directness, tender, intimate delivery in the vocals and guitar as well as an ability to venture into various emotions, even if sonically not much changes”

Darryl Weppler, Prog-Sphere, UK (Nov 17, 2016)

Οι Mind Departure είναι ένα αγγλόφωνο Alternative – Ιndie Rock συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2011 και αποτελούνται από τους Δημήτρη (φωνητικά), Χρήστο (κιθάρα), Κριστιάν (μπάσο), και Βαγγέλη (ντραμς). Τον Νοέμβριο του 2015, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP “Roots” με την Phonographic Society Records. Είχε προηγηθεί η ανεξάρτητη κυκλοφορία του ομώνυμου EP τους τον Ιανουάριο του 2014. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την παραγωγή του 2ου τους δίσκου, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Η μουσική τους έχει έντονα στοιχεία από ρυθμικά και ατμοσφαιρικά delay, γεμάτο ενέργεια rhythm & bass section και φωνητικά με ιδιαίτερες δυναμικές και λυρισμό. Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από προσωπικά βιώματα και κοινωνικές ανησυχίες. Έχουν εμφανιστεί σε πλήθος μουσικών σκηνών και φεστιβάλ όπως τα Death Disco, Dudu Loft, Ρομάντσο, Floral, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, K44, Αρχιτεκτονική, Θέατρο Χυτήριο, Kookoo, Beer Festival, Hard Rock Cafe, ΤΙΚΙ κ.α.

Χορηγοί Επικοινωνίας
RISE, Pepper 96.6, avopolis, debop, ελculture, oneman, popaganda, PopCode

Σχεδιασμός

share some love

Andrew Kouretas
vocals, guitar, keys, arrangements

George Mathafaka Gazis
bass

Ilias Samartzis
drums

Ben Bullett Mortlock
guitar